ГоловнаСуспільствоВійна

ДУК готовий увійти в армію тільки як автономний підрозділ

Питання офіційного статусу ДУК порушують уже понад півроку.

ДУК готовий увійти в армію тільки як автономний підрозділ
Фото: Макс Требухов

Добровольчий український корпус "Правий сектор" може увійти до складу Збройних сил лише цілим окремим підрозділом, а в Нацгвардію точно не вступатиме.

Про це заявив прес-секретар "Правого сектору" Артем Скоропадський у коментарі "Українській правді".

За його словами, питання офіційного статусу ДУК порушують на переговорах із владою вже протягом понад півроку.

"Нам пропонують абсолютно неприйнятну річ: розпустити Корпус і просто вступати рядовими членами в Збройні сили або Нацгвардію. Ми готові бути підрозділом ЗСУ, але автономним, і підкорятися (лідерові ПС Дмитрові) Ярошу та командиру Корпусу Андрієві Стемпіцькому. Такі умови не задовольняють владу", - заявив Скоропадський.

"Ми не те що не хочемо кудись вступати принципово. Ситуація в тому, що ДУК - і це визнають навіть військові - ефективніший від армійських підрозділів чи Нацгвардії. Який сенс розформовувати таку велику бойову одиницю, щоб вливати її в ЗСУ?" - додав він.

За словами спікера ПС, у Нацгвардію ДУК точно не вступатиме.

"У Нацгвардію ми точно не підемо, тому що в МВС не провели люстрації і багато наших бійців не хочуть бути працівниками МВС", - пояснив Скоропадський.

Він пояснив, що обговорення умов легалізації "Правого сектору" постійно відбувається з владою.

Скоропадський також підтвердив, що Дмитрові Ярошу пропонували посаду в Генштабі ЗСУ. "Це правда, була така пропозиція. Але ми поки що обдумуємо, бо поки що не зрозуміло, які там будуть повноваження", - пояснив він.

Нагадаємо, в.о. спікера Генштабу Селезньов заявив, що керівництво Сектора "М" не намагається витіснити добровольців з АТО, а запропонувало бійцям ДУК "ПС" та іншим добровольцям вступити в лави ЗСУ чи Нацгвардії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram