ГоловнаПолітика

Венеціанська комісія рекомендує Україні швидше провести місцеві вибори

Продовження мандата нинішньої місцевої влади може викликати багато запитань

Венеціанська комісія рекомендує Україні швидше провести місцеві вибори
Заседание Венецианской комиссии
Фото: www.norway-coe.org

Комісія "За демократію через право" (Венеціанська комісія) виступає за якнайшвидше проведення місцевих виборів в Україні.

Про це заявив голова комісії Джанні Букіккіо, виступаючи на конгресі регіональних громад у Європейському суді з прав людини.

"Відкладати місцеві вибори було б не найкращим рішенням... Продовження мандата нинішньої місцевої влади в Україні може викликати багато питань, враховуючи той факт, що останні вибори під час президентства Януковича  розкритикували місцеві та міжнародні спостерігачі", - сказав він.

Букіккіо зазначив, що вітає початок проведення українською владою процесу децентралізації. Він також висловив сподівання, що проведення Конституційної реформи "відбудеться якомога швидше".

Нагадаємо, в лютому у Венеціанської комісії виникли зауваження до закону про люстрацію. У зв'язку з цим Президент Петро Порошенко заявив, що закон буде доопрацьовано.

Як повідомлялося, в комісії наполягали на внесення в закон "Про очищення влади" принципу індивідуальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram