ГоловнаСуспільствоВійна

Понад 22 тисячі бійців отримали статус учасника бойових дій, - МОУ

Учасниками бойових дій уже визнано 11,7 тис. військовослужбовців ЗСУ.

Понад 22 тисячі бійців отримали статус учасника бойових дій, - МОУ
Военные во дворе министерства (архив)
Фото: Лиза Сергиенко

Статус учасника бойових дій наразі надано 22 322 громадянам. Про це на брифінгу повідомив представник Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Сергій Кучеренко, інформує УНІАН.

"Зараз міжвідомчою комісією, яка діє при Державній службі у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, встановлено статус учасника бойових дій 22 тис. 322 особам, зокрема 11 тис. 753 військовослужбовцям і працівникам Збройних сил України", - сказав Кучеренко.

За його словами, з метою спрощення механізму надання статусу учасника бойових дій постановою Кабінету Міністрів від 4 лютого 2015 року №104 внесено зміни згідно із зазначеним порядком.

"Міністерству оборони та іншим силовим відомствам надано право самим установлювати статус учасника бойових дій особам, які брали участь у контртерористичній операції", - сказав Кучеренко.

Він не уточнив, чи видано бійцям відповідні посвідчення.

Водночас у Національній гвардії посвідчення учасників бойових дій отримали 2120 бійців, повідомив в ефірі телеканалу 112 Україна заступник командувача Національною гвардією України Ярослав Сподар.

"Про надання учасника бойових дій. Цей процес активно розпочався в грудні минулого року. Існує міжвідомча комісія при державній службі у справах ветеранів війни та учасників АТО, у нас на вчора видано посвідчення учасника бойових дій 2 120 бійцям", - сказав Сподар.

За його словами, командувач Нацгвардією щодня підписує 200-300 посвідчень.

Нагадаємо, 18 березня в Україні стартувала демобілізація. Учасники бойових дій на сході - військові та службовці МВС, СБУ, НГУ - по поверненні додому муситимуть отримати відповідні документи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram