ГоловнаПолітика

В Україну їдуть Юнкер і Могеріні

Київ порушить питання миротворців і донорської допомоги

В Україну їдуть Юнкер і Могеріні
Жан-Клод Юнкер
Фото: EPA/UPG

30 березня в Україну приїдуть президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер і глава дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні.

Як повідомляється на сайті МЗС України, в рамках візиту сторони планують обговорити весь комплекс двосторонніх відносин Україна-ЄС.

Українська сторона планує порушити питання, пов'язані з відновленням безпеки, стабільності і територіальної цілісності, станом виконання Мінських домовленостей, розгортанням на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки, а також проведенням у квітні в Києві Міжнародної конференції на підтримку реформ в Україні.

Крім того, 29-31 березня Україну з візитами відвідають делегації Конгресу США під керівництвом лідера більшості в Палаті представників Кевіна Маккарті і голови Комітету з питань збройних сил Палати представників Вільяма Торнберрі. Заплановано проведення їхніх зустрічей з керівництвом держави.

Нагадаємо, напередодні Палата представників Конгресу США попросила президента Барака Обаму схвалити поставки летальної зброї в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram