>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Фрателло працює з баскетбольною Україною в кредит, - Волков

Майк, вероятно, покинет нашу сборную

Фрателло працює з баскетбольною Україною в кредит, - Волков
Фото: EPA/UPG

Майк Фрателло може покинути збірну України. Про це в інтерв'ю Vidiscope повідомив президент ФБУ Олександр Волков. За його словами, американський штаб національної збірної досі не повною мірою отримав зарплату за роботу на ЧС-2014.

"Треба подякувати всім тренерам і Майку Фрателло, які працювали в кредит. Зараз вони отримали тільки частину грошей, але борг далі висить. Ми шукали варіанти, як заощадити гроші перед чемпіонатом світу.

Є зовнішній борг перед тренерським штабом. Дуже незручно перед Фрателло. Боюся, навряд чи ми зможемо з ним відновити роботу. Я буду в США, будемо з ним зустрічатися. Визначимося з числом, коли ми зможемо щось гарантувати. Він дуже порядна людина, вірить на слово, не влаштовує жодних публічних істерик. До того ж він відповідальний перед тренерами, які не отримали грошей. Ситуація неприємна. І я не кажу, скільки коштів я витратив, які мені ніхто не поверне. Коли витрачаєш на свій клуб - це зрозуміло, але коли витрачаєш свої кошти на збірну - це неправильно.

Борги перед Фрателло - це мої особисті борги, які я буду виплачувати. Чи буду я у Федерації, чи ні - я розрахуюся з ним.

Верховна Рада була майданчиком, який, можливо, не дуже позитивно зараз сприймається, але для того, щоб рухати баскетбол вперед і залучати політиків і гроші, це був непоганий майданчик. Так, після відходу з ВР у мене з'явилося більше особистого часу, більше часу займатися баскетболом, менше стресів. Але можливості дуже скоротилися", - розповів Волков.

Нагадаємо, Фрателло - найуспішніший тренер в історії збірної України. Під керівництвом Майка українська команда чудово зіграла на Євробаскеті-2016, посівши рекордне шосте місце, і вперше кваліфікувалася на ЧС-2014. На мундіалі Україна не змогла вийти з групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram