ГоловнаСвіт

Екіпаж А-320 не подавав сигналів лиха перед катастрофою

За деякими даними, пілот лайнера вперше подав сигнал лиха через 50 хвилин після вильоту з Барселони

Екіпаж А-320 не подавав сигналів лиха перед катастрофою
архив
Фото: EPA/UPG

Головне управління цивільної авіації Франції повідомило, що екіпаж літака Airbus А-320, котрий розбився на півдні країни, не виходив на зв'язок із диспетчерами перед авіакатастрофою і не подавав сигналів лиха.

Про це повідомляє Agence France-Presse.

"Екіпаж не посилав сигналів про допомогу. Це зробили авіадиспетчери (в Дюссельдорфі), які вирішили, що з літаком сталася надзвичайна ситуація, тому що вони не могли зв'язатися з командою літака", - заявив представник відомства.

За деякими даними, пілот лайнера Germanwings вперше подав сигнал лиха приблизно через 50 хвилин після вильоту з аеропорту Барселони. Через 32 хвилини літак зник з екранів радарів. Видання Le Point також зазначає, що аеробус запитував у диспетчерів дозвіл на екстрене зниження, що може свідчити про його можливу розгерметизацію.

Літак Airbus А-320, що прямував за маршрутом Барселона - Дюссельдорф, зазнав аварії на півдні Франції 24 березня. Уламки лайнера виявлено у важкодоступній гірській місцевості між населеними пунктами Дінь-ле-Бен і Барселоннетт в Альпах. За інформацією Germanwings, на борту перебували 150 осіб, у тому числі шість членів екіпажу. Більшість пасажирів є громадянами Іспанії та Німеччини. Найімовірніше, всі вони загинули. Інформації про причини катастрофи наразі немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram