ГоловнаПолітика

Москаль поскаржився Порошенкові на безчинства деяких бійців "Айдару"

Від Віктора Муженка відповіді на прохання покарати військових губернатор не дочекався

Москаль поскаржився Порошенкові на безчинства деяких бійців "Айдару"
Фото: moskal.in.ua

Керівник військово-цивільної адміністрації Луганської області Геннадій Москаль направив звернення президенту України Петру Порошенкові, у якому зажадав навести порядок у батальйоні "Айдар".

"Зараз обставини складаються так, що носії державної влади в області потребують захисту, оскільки так звані добровільні батальйони почали скоювати злочини проти представників президентської вертикалі - обласної та районних державних адміністрацій", - повідомляє він.

Як приклад Москаль на своєму сайті наводить два злочини, скоєні військовослужбовцями батальйону "Айдар". При цьому щодо одного з цих злочинів чиновник робить застереження, що його вчинили представники одного з двох "крил" "Айдару".

Так, у ніч з 18 на 19 вересня 2014 року військові батальйону "Айдар" обстріляли з гранатомета квартиру голови Марківської районної державної адміністрації Віктора Черніка. У момент обстрілу голова РДА був удома разом з дружиною, яка у той час виконувала обов'язки голови Марківського районного суду. Унаслідок прямого влучення гранати в спальню дружина Черніка отримала важкі травми і була госпіталізована в одну з лікувальних установ Харкова. Самому Черніку надали медичну допомогу на місці.

"Незважаючи на те, що чітко відомо, представники якого саме "крила" батальйону " Айдар" скоїли злочин, їх навіть не затримували, а не те, що притягували до кримінальної відповідальності. Під час моїх робочих поїздок в Марківський район люди найперше запитують, коли будуть знайдені злочинці. На жаль, я не можу відповісти на це питання", - обурюється Москаль.

Обставини другого злочину такі. 25 листопада 2014 року викрали першого заступника голови Новоайдарської районної держадміністрації Ігоря Мякоткіна.

"Злочинці відомі - це військовослужбовці "Айдару", проте їх також не притягли до кримінальної відповідальності. Мякоткін отримав тяжкі тілесні ушкодження і досі перебуває на лікуванні", - повідомляє чиновник.

Москаль також цитує текст листа, направленого ним 1 грудня 2014 року начальнику Генерального штабу Збройних сил України Віктору Муженкові, де другий злочин описано докладніше. Однак відповіді від Муженка Москаль не дочекався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram