ГоловнаСвіт

На півдні Франції розбився пасажирський літак (оновлено, додано фото)

Airbus із 150 людьми на борту впав у Французьких Альпах

Пасажирський літак Airbus A320 зазнав аварії на півдні Франції.

Фото места аварии
Фото: twitter.com/PzFeed
Фото места аварии

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Інцидент стався в департаменті Альпи Верхнього Провансу.

Літак належав компанії Germanwings і прямував з Барселони в Дюссельдорф.

Голова генеральної ради департаменту Альпи Верхнього Провансу Жильбер Сован заявив, що немає надії виявити живих після катастрофи, зазначивши, що літак упав у гірському районі.

"Надії знайти живих немає", - сказав він в ефірі телеканалу BFMTV.

З аналогічною заявою виступив і президент Франції Франсуа Олланд.

"Стан уламків літака дозволяє зробити висновки про те, що після катастрофи, швидше за все, ніхто не вижив", - сказав Олланд у телезверненні.

На борту літака А320 компанії Germanwings, що розбився у вівторок у французьких Альпах, перебували переважно громадяни Німеччини, повідомляє телеканал n24 з посиланням на сили безпеки Франції.

Оновлено: За останніми даними, уламки A320 виявлено в Альпах на висоті 2000 метрів, повідомляє РИА Новости з посиланням на МВС Франції.

Фото места крушения
Фото: twitter.com/oldLentach
Фото места крушения

Оновлення 14:40. За попередньою інформацією, на борту авіалайнера перебували 142 пасажири і шість членів екіпажу. Згодом Germanwings уточнила, що пасажирів було 144, членів екіпажу - 6, повідомляє CNBC.

Оновлення 16:30. За даними німецьких ЗМІ, на борту лайнера перебували 16 школярів і двоє супроводжуючих учителів із міста Хальтерн-ам-Зеє (північний захід Німеччини), повідомляє Рейтер. Офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає.

Оновлення 17:30. За даними голови адміністрації прем'єр-міністра Іспанії Сорайя Саенса де Сантамарія, 45 осіб на борту були громадянами Іспанії. Турецьке агентство DHA повідомляє, що жертвами авіакатастрофи стали також 39 турків. При цьому агентство не уточнює, громадянами яких держав вони були.

Крім того, рятувальникам вдалося посадити вертоліт поруч із місцем аварії, проте виявити живих після авіакатастрофи не вдалося, повідомляє агентство АР. Разом з тим, як інформує газета La Provence з посиланням на низку джерел, рятувальники нібито бачили "тіло, яке рухалося" на місці трагедії.

Як зазначив в інтерв'ю газеті Echos глава генеральної ради департаменту Альпи Верхнього Провансу Жильбер Сован, "літак розпався на частини". За його словами, "найбільший уламок літака - розміром з машину".

А-320 є основним літаком сімейства вузькофюзеляжних середньомагістральних авіалайнерів розробки компанії Airbus. Перший політ відбувся 1987 року, постачання замовникам почали 1988-го. Серійне виробництво літаків цього сімейства налагоджено у Франції та Німеччині, з 2011 року його збирають у Китаї. Пасажиромісткість А-320 становить від 140 до 180 осіб залежно від компонування салону, максимальна дальність польоту перевищує 6000 кілометрів. Літак, що впав, був варіантом А-320-200, що вирізняється встановленням вінглетів і збільшеним запасом пального.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram