ГоловнаПолітика

ПАРЄ знову закликала Росію звільнити Савченко

В Асамблеї нагадали, що Савченко має міжнародний імунітет

ПАРЄ знову закликала Росію звільнити Савченко
Фото: EPA/UPG

Комітет у справах міграції, біженців і вимушених переселенців Парламентської асамблеї Ради Європи закликає Росію звільнити Надію Савченко, яка як член делегації України в ПАРЄ є членом цього комітету.

"У заяві ще раз нагадали, що, згідно з Генеральною угодою про привілеї та імунітети Ради Європи, Савченко мала отримати можливість взяти участь у засіданні комітету 23 березня", - повідомляє "Радіо Свобода".

У ПАРЄ також звернули увагу, що 16 березня Надія Савченко поновила тривале голодування після того, як її відмовилися звільнити відповідно до мінських домовленостей, що загрожує тяжкими наслідками її здоров'ю.

Асамблея вже багато разів виступала із заявами і ухвалювала резолюції з вимогами до Росії негайно звільнити Савченко, народного депутата України, яка як член делегації України в ПАРЄ має міжнародний імунітет.

Росія відмовляється брати це до уваги, а також не визнає, що мала звільнити Савченко відповідно до мінських домовленостей, які вона підписала.

Нагадаємо, Надія Савченко перебуває у слідчому ізоляторі в Росії з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково призупинити голодування, яке витримувала понад 80 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram