ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін звільнив керівництво Фіскальної служби

Хоменка і Макаренка відправили у відставку примусово, Білоуса - добровільно

Кабмін звільнив керівництво Фіскальної служби
Игорь Билоус
Фото: sfs.gov.ua

Кабінет Міністрів звільнив главу Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса та його заступників Володимира Хоменка та Анатолія Макаренка. Про це заявив на засіданні уряду Арсеній Яценюк.

"Уряд ухвалює рішення щодо звільнення першого заступника голови Державної фіскальної служби, керівника податкової міліції пана Хоменка та звільнення заступника Державної фіскальної служби, відповідального за митницю, пана Макаренка і приймає заяву про відставку пана Білоуса", - сказав він.

Яценюк також підкреслив, що уряд має намір провести чистки в обласних управліннях ДФС.

Перед цією заявою міністр Айварас Абромавічус оголосив про результати службового розслідування стосовно керівництва ДФС. Комісія, яка проводила його, рекомендувала Кабміну звільнити Макаренка і Хоменка, а Білоуса залишити на піврічний випробувальний термін.

Також комісія рекомендувала передати ДФС у підпорядкування Мінфіну, збільшити кількість заступників глави ДФС до чотирьох і надати начальнику служби всі повноваження з керівництва митницею та податковою міліцією. Крім того, пропонується передати повноваження ДФС із трактування законодавства в Мінфін, провести скорочення і ротацію керівників фіскальних органів, розкрити переліки ризикованих підприємств і посилити контакти з експертними та громадськими організаціями в рамках державної фіскальної політики.

Абромавічус також рекомендував передати матеріали службового розслідування до правоохоронних органів і запропонувати їм створити групи з питань боротьби з контрабандою на митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram