ГоловнаСуспільствоПодії

У подвір'я садиби на Подолі кинули гранату

Господар будинку нікого не підозрює.

У подвір'я садиби на Подолі кинули гранату
Фото: zstore.zman.com

У дворі одного з приватних будинків у Подільському районі Києва стався вибух, у результаті інциденту було пошкоджено автомобіль власника садиби, ніхто з людей не постраждав.

Повідомлення про це надійшло сьогодні близько 08:00 до чергової частини Подільського райуправління столичної міліції, повідомляє ГУМВС у Києві.

За словами господаря будинку, невідомий пізно вночі через паркан кинув на подвір'я вибуховий пристрій. Крім пошкодженої машини, розбито вікна в приміщенні господарської будівлі. Чоловік нікого не підозрює і жодних погроз не отримував.

За попередніми висновками фахівців, вибуховим пристроєм, найімовірніше, була ручна граната РГД-5. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, що або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до десяти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram