ГоловнаПолітика

СБУ відзвітувала про затримання десятків корупційників у зоні АТО

На лінії розмежування процвітають контрабанда і побори за перепустки.

СБУ відзвітувала про затримання десятків корупційників у зоні АТО
Фото: Макс Требухов

Голова СБУ Валентин Наливайченко оприлюднив результати операції спецслужби, скерованої на запобігання корупції в пунктах пропуску до зони АТО.

"У рамках розслідування злочинних схем переправлення через лінію розмежування алкогольних напоїв, сигарет, інших товарів затримано та заарештовано 16 осіб. Серед них затримано людей, які безпосередньо виписували перепустки, документи. Іноді навіть були випадки, коли самі військові корупційники незаконно переправляли товари за винагороду. Цю систему на сьогодні зруйновано", - сказав він на брифінгу.

Крім контрабанди, СБУ вжила заходів для запобігання корупції під час видачі перепусток у зону АТО.

"19 і 20 березня за результатами декількох операцій у штабі АТО в Краматорську заарештовано полковника СБУ, заарештовано одного з керівників міжрайонного відділення МВС, які видавали фальшиві перепустки громадянам, які мали намір перетинати лінію розмежування. Обох офіцерів заарештували та відсторонили", - повідомив Наливайченко.

Крім того, за його словами, затримано і відсторонено від обов'язків ще кількох офіцерів Нацгвардії і МВС в інших регіонах.

Нагадаємо, в березні СБУ почала операцію для запобігання корупції в зоні АТО. 21 березня під час спроби затримати контрабанду застрелили офіцера СБУ. Згодом з'ясували, що до вбивства причетні колишні бійці батальйону "Дніпро-1".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram