ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Республіканець Тед Круз першим оголосив про участь у виборах президента США

Очікується, що в боротьбі за право представляти республіканців на виборах братимуть участь близько 10 осіб

Сенатор-республіканець від штату Техас Тед Круз оголосив про намір брати участь у виборах президента США.

Про це Круз написав у своєму "Твіттері".

"Я балотуюся на пост президента і сподіваюся отримати вашу підтримку", - написав він.

Таким чином сенатор став першим претендентом на президентську посаду.

За інформацією радників, Круз пізніше в понеділок планує зробити офіційну заяву у Вільному університеті (Liberty University) в Лінчберг, штат Вірджинія.

44-річний Круз користується популярністю серед консервативного кола республіканців і є постійним і непримиренним критиком адміністрації президента США Барака Обами. Він послідовно виступає проти його реформи медичного страхування, відомої як obamacare.

Тим часом, згідно з опитуванням, проведеним CNN і ORC International, Тед Круз користується підтримкою лише 4% республіканців і незалежних виборців. Як зазначає телеканал CNN, це найгірший показник серед республіканців. Найбільшою популярністю з республіканців користуються брат колишнього президента США Джорджа Буша Джеб Буш (16%) і губернатор штату Вісконсін Скотт Вокер (13%).

Нагадаємо, що наприкінці лютого мільярдер Дональд Трамп пообіцяв взяти участь у виборах президента США.

Крім Круза в боротьбі за право представляти Республіканську партію на президентських виборах, ймовірно, візьмуть участь ще близько 10 осіб. Серед них Джеб Буш, губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті, сенатори Марко Рубіо і Ренд Пол, губернатор штату Вісконсін Скотт Уокер, екс-губернатор штату Арканзас Майк Хакабі і конгресмен Пол Раян.

Найімовірнішими кандидатами від Демократичної партії вважаються екс-держсекретар, колишня перша леді США Хілларі Клінтон і віце-президент Джозеф Байден. Вони також наразі офіційно не оголосили про своє рішення брати участь у президентських перегонах.

Нинішній президент Барак Обама балотуватися на вищий державний пост вже не зможе. У нього закінчується другий і останній допустимий за Конституцією США чотирирічний термін повноважень.

Вибори президента Сполучених Штатів відбудуться в листопаді 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram