ГоловнаПолітика

Найєм написав заяву в міліцію через події біля "Укрнафти"

Нардеп готує запити в СБУ, ГПУ та МВС з приводу охоронців компанії.

Найєм написав заяву в міліцію через події біля "Укрнафти"
Фото: Макс Требухов

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм написав заяву в міліцію про те, що його не пустили в будівлю "Укрнафти", застосувавши при цьому силу.

"Мене дійсно не пустили всередину будівлі, незважаючи на положення закону про статус народного депутата, яке дозволяє членові парламенту безперешкодно входити на територію будь-якого підприємства, незалежно від форми власності та підпорядкування. Побиття до півсмерті не було. Але під час спроби увійти до будівлі до мене дійсно застосували силу. Написав заяву в міліцію, вказавши, що все це відбувалося в присутності керівництва "Укрнафти", - повідомив Найєм у фейсбуці.

Депутат розповів, що, за офіційними даними, в будівлі перебувають співробітники охоронної компанії, співзасновником якої є сама "Укрнафта".

"За моїми даними, ця компанія отримала ліцензію на надання таких послуг зовсім недавно, і її співробітники не мають права на носіння автоматичної вогнепальної зброї", - додав Найєм.

Також нардеп повідомив, що йому не вдалося поговорити без камер з Ігорем Коломойським, у сферу інтересів якого входить "Укрнафта", оскільки у мільярдера з'явилася раптова зустріч. Найєм і Коломойський ввечері в неділю поїхали з місця подій разом.

У зв'язку з учорашніми подіями Найєм має намір відправити запити в "Укрнафту", СБУ, ГПУ та МВС, щоб з'ясувати, чому в центрі столиці пересуваються бронемашини без розпізнавальних і номерних знаків; чому співробітники охоронної фірми озброєні бойовою вогнепальною зброєю; від кого захищається компанія, 50 + 1% якої належить державі, чому її захищає не держава, а приватні охоронні фірми.

Нагадаємо, в неділю офіс "Укрнафти" в Києві обнесли металевою огорожею, а її охорону посилили кількома десятками озброєних людей у камуфляжі і бронетехнікою. Коломойський, приїхавши до "Укрнафти", заявив журналістам, що вхід у приміщення заблоковано з метою захисту від рейдерів.

Під час спроби Найєма зайти в офіс люди в камуфляжі вдарили його по ногах, відштовхуючи від дверей.

19 березня Верховна Рада прийняла поправки до закону "Про акціонерні товариства", які регулюють порядок проведення зборів і виплати дивідендів у держкомпаніях. Зміни передбачають, зокрема, зниження кворуму для проведення зборів акціонерів, що дозволить "Нафтогазу" як власнику 50% + 1 акція змінити "приватівський" менеджмент підприємства. Структури "Привату" Ігоря Коломойського володіють 42% акцій підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram