ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Санкт-Петербурзі затримали противників неофашистського форуму

Міжнародний російський консервативний форум проходить під егідою партії "Батьківщина"

У Санкт-Петербурзі затримали противників неофашистського форуму
Фото: vesti.ru

Поліція Санкт-Петербурга затримала кількох учасників акції "Ні фашизму всіх мастей від підворіть до влади", мітингувальників проти форуму ультраправих і неонацистських партій.

Про це повідомляє сайт "Фонтанка.ру".

"Поліція доставила у відділ чотирьох представників антифашистського руху, які прийшли з барабанами і плакатами до готелю Holiday Inn на Московському проспекті в Петербурзі. Сьогодні тут проходить Міжнародний російський консервативний форум (МРКФ)", - зазначає видання.

Чотирьох доставили в 29-й відділ поліції Московського району. Їм інкримінується порушення порядку проведення зборів або мітингів (стаття 20.2 КоАП), санкція за який - штраф до 20 тис. рублів або обов'язкові роботи до 40 годин. Ще двом затриманим активістам вдалося втекти - невідомий скористався неуважністю поліцейських і відкрив задні двері машини, в якій вони знаходилися.

Міжнародний російський консервативний форум проходить під егідою партії "Батьківщина", заснованої віце-прем'єром РФ Дмитром Рогозіним. Участь у ньому беруть Націонал-демократична партія Німеччини, грецький націонал-соціалістичний рух "Золота зоря", болгарська "Атака", італійський рух "Національна демократія" та інші.

Нагадаємо, сьогодні активісти коаліції "Демократичний Петербург" провели акцію проти анексії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram