ГоловнаСуспільствоВійна

Убивство офіцера СБУ у Волновасі розкрито, - Аваков

Офіцера СБУ вбили під час затримання трьох фур контрабанди для "ДНР".

Убивство офіцера СБУ у Волновасі розкрито, - Аваков
Фото: sbu.gov.ua

Резонансне вбивство офіцера СБУ, яке сталося вчора вранці у Волновасі Донецької області, розкрито.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Аресен Аваков у Фейсбуку.

"Офіцера СБУ вбили під час затримання трьох фур контрабанди, що їх бандити об'їзними дорогами, минаючи блокпости українських силовиків, прикриваючись посвідченнями "Правого сектору" й однієї з дніпропетровських охоронних фірм, намагалися переправити на територію так званої ДНР", - написав Аваков.

За його інформацією, наразі затримано 11 учасників бандформування, зокрема чотирьох безпосередніх учасників інциденту, що спричинив загибель офіцера СБУ. Вісьмох осіб затримали у Дніпропетровську, інших - на території Донецької області. У результаті обшуків у затриманих вилучено незаконний збройний арсенал, зокрема 9 автоматів, кулемет РПК, 6 гранатометів, гранати і патрони.

Оголошено спеціальний режим - перехоплення. Слідчі й оперативні дії тривають.

"Цікавий факт, що на захист затриманих негайно "вписався" один із нардепів коаліції. Навмисно поки що не називаю прізвище, тим паче, що значення цьому ні я, ні голова СБУ, ні генпрокурор не надаємо. Треба буде - піде негайне подання до Верховної Ради на зняття депутатської недоторканності й арешт", - додав Аваков.

Нагадаємо, вчора у Волновасі невідомі з автоматичної зброї розстріляли співробітника СБУ. Потерпілий від отриманих поранень помер у машині швидкої допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram