ГоловнаПолітика

Порошенко: ватажки ДНР і ЛНР зможуть узяти участь у місцевих виборах

Президент готовий до переговорів із Захарченком і Плотницьким, але тільки після виборів.

Порошенко: ватажки ДНР і ЛНР зможуть узяти участь у місцевих виборах
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко заявив, що нинішні ватажки терористичних організацій ДНР і ЛНР зможуть узяти участь у місцевих виборах на Донбасі.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

"Згідно з українським законодавством, вони мають право брати участь у виборах як кандидати. І якщо на вільному волевиявленні громадяни Донецька і Луганська їх підтримають, це буде абсолютно інша процедура. Ми матимемо справу і поважатимемо будь-який вибір донецьких і луганських жителів", - сказав Порошенко.

За його словами, він готовий до переговорів про статус Донбасу з будь-яким політиком, обраним на виборах.

"Обрані народом на чесних виборах представники Донецька і Луганська, а не парашутисти, посаджені туди Росією, братимуть участь у переговорах про режим місцевого самоврядування: як формується місцева влада, на який термін, що потрібно зробити, щоб жителі Донбасу відчували себе бажаними господарями, повноправними членами суспільства України", - сказав Порошенко.

При цьому президент наголосив, що вибори на Донбасі можуть пройти тільки після виведення звідти озброєних бойовиків і деокупації.

Нагадаємо, що, згідно з рішенням Верховної Ради, після виборів на Донбасі, які має визнати світ, Україна відновить фінансування цих територій і надасть їм особливий порядок місцевого самоврядування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram