ГоловнаПолітика

СК РФ викликав на допит члена Меджлісу

У Криму продовжують переслідувати учасників мітингу за єдину Україну

СК РФ викликав на допит члена Меджлісу
Ильми Умеров
Фото: forbes.ru

Член Меджлісу кримськотатарського народу, екс-голова Бахчисарайської райдержадміністрації Ільмі Умеров отримав виклик на допит до Слідчого комітету РФ.

Про це Ільмі Умеров повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

"Учора ввечері отримав повістку на допит як свідок (у якій справі - не вказано). У понеділок 23 березня о 17.00", - написав Ільмі Умеров. Він оприлюднив фотокопію документа.

Як повідомив Умеров в ефірі "5 каналу", виклик на допит може бути пов'язаний зі справою "26 лютого".

У Криму почастішали допити, обшуки, арешти кримськотатарських активістів та членів Меджлісу. Останнім часом все частіше російські правоохоронці намагаються притягати до відповідальності у так званій «справі 26 лютого» - події річної давності, коли під кримським парламентом відбувся масштабний мітинг противників та прихильників відділення Криму від Росії. Серед перших були кримські татари, представники Меджлісу і проукраїнські активісти, їм протистояли проросійські активісти, яких організували лідери "Русского единства" на чолі з Сергієм Аксьоновим.

Раніше Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 212 ("організація масових заворушень") стосовно заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, якого в Криму затримали 29 січня. Його підозрюють в організації та участі в масових заворушеннях під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram