ГоловнаПолітика

СБУ роз'яснила новий пропускний режим в зоні АТО

Електронна система покликана викорінити корупцію і спростити отримання перепусток

СБУ роз'яснила новий пропускний режим в зоні АТО
Фото: www.facebook.com/kharkiv1

Служба безпеки України роз'яснила порядок отримання перепусток для в'їзду-виїзду в зоні АТО, який діятиме з 25 березня.

Як повідомив на брифінгу радник голови СБУ Маркіян Лубківський, громадяни, які побажають в'їхати або виїхати через лінію розмежування, можуть подавати заяву в електронному вигляді, поштою або безпосередньо в будь-якому з п'яти контрольно-пропускних пунктів, і після 10-денного терміну розгляду заяв їх електронною поштою або телефоном повідомлять про ухвалення рішення. Після цього, залежно від результатів вони можуть, використовуючи документ, що засвідчує особу (громадянський паспорт, закордонний паспорт, водійське посвідчення), прибути для перетину контрольного пункту, в електронну систему якого вже будуть внесені їхні дані.

Перелік документів для отримання такого дозволу залишається незмінним.

Лубківський додав, що в п'ятницю нову дозвільну систему на в'їзд-виїзд із зони АТО запустили в тестовому режимі, а вже після 25 березня паперові перепустки втратять свою силу, інформує УНІАН.

На думку радника голови СБУ, електронна система дозволить прискорити документообіг, а також мінімізувати людський фактор для запобігання корупційних дій.

Лубківський повідомив, що від початку року було отримано 135 765 заяв від громадян на в'їзд-виїзд в зоні спецоперації, з них розглянуто та надано дозвіл 129 тисячам 60 громадян.

Він також повідомив, що на блокпостах в зоні АТО СБУ проводить антикорупційну спецоперацію, яка дала вже перші результати - заарештовані офіцерів МВС і СБУ за підозрою у вчиненні корупційних дій.

Нагадаємо, режим перепусток у зоні АТО почав діяти з кінця січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram