ГоловнаСвіт

45% росіян згодні відправити близьку людину воювати на Донбас, - опитування

Більша частина росіян вважає, що влада РФ не повинна перешкоджати поїздкам громадян на схід України

45% росіян згодні відправити близьку людину воювати на Донбас, - опитування
Пленные российские десантники (архив)
Фото: EPA/UPG

45% росіян готові позитивно відреагувати на рішення родича чи друга поїхати на схід України для участі в бойових діях на стороні самопроголошених ДНР і ЛНР, ще стільки ж поставилися б до цього негативно.

Про це свідчать дані опитування ВЦВГМ.

У переважної більшості учасників опитування - 90% - немає знайомих, які вирушили на схід України. Ще 7% заявили, що особисто знають таких людей. При цьому тих, хто воює на боці бойовиків, 65% респондентів сприймають позитивно, ще 22% - негативно.

З приводу мотивів російських добровольців думки опитаних розділилися: 33% респондентів вважають, що серед них найбільше ідеалістів, які виїхали на "справедливу війну". 28% росіян впевнені, що ці люди воюють за "інтереси Росії". Ще 16% називають тих, хто виїхав найманцями, 5% - авантюристами, 4% - "неприкаяними людьми", 3% - бандитами. Ще 11% учасників опитування сформованої думки з цього питання не мають.

Більш ніж половина учасників опитування (57%) вважають, що російській владі з приводу від'їзду громадян на війну в Україні робити нічого не потрібно. Ще чверть респондентів (26%) запропонувала їх нагородити, а 5% - покарати.

Опитування проводилося 7-8 березня, у ньому взяли участь 1,6 тис. осіб у 132 населених пунктах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram