ГоловнаСвіт

Греція погодилася провести реформи для отримання допомоги ЄС

Днями Афіни представлять список реформ, необхідних для продовження фінансової допомоги країні на чотири місяці

Греція погодилася провести реформи для отримання допомоги ЄС

Уряд Греції у найближчі дні представить перелік реформ, необхідних для отримання фінансової допомоги з боку Євросоюзу.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на спільну заяву глав владних органів ЄС за підсумками переговорів за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса.

"Ми цілком дотримуємося угоди Єврогрупи від 20 лютого і, діючи в дусі взаємної довіри, позначаємо готовність прискорити роботу і завершити її якомога швидше", - йдеться в заяві глав Євроради, Єврокомісії та Єврогрупи Дональда Туска, Жан-Клода Юнкера і Єруна Дейсселблума.

Вони домовилися проводити переговори на вищому рівні у Брюсселі, а експертні наради - в Афінах.

Зокрема, грецький уряд має подати список реформ, які дозволять продовжити програму фінансової допомоги країні на чотири місяці.

"Я оптимістичніше налаштований після цих бесід, - прокоментував черговий раунд переговорів прем'єр Ципрас. - Думаю, всі сторони підтвердили свій намір постаратися зробити все можливе для якнайшвидшого подолання проблем грецької економіки".

Коаліція радикальних лівих сил "Сіріза" на чолі з Алексісом Ципрасом прийшла до влади в Греції у січні на хвилі суспільного невдоволення політикою правоцентристів на чолі з Антонісом Самарасом. Серед їхніх передвиборчих обіцянок була боротьба за пом'якшення режиму скорочення витрат, допомога малозабезпеченим верствам суспільства і боротьба з безробіттям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram