ГоловнаПолітика

Президент Європарламенту закликав продовжити санкції проти Росії

Шульц підкреслив, що єдине реальне рішення конфлікту в Україні - політичне

Президент Європарламенту закликав продовжити санкції проти Росії
Фото: armenpress.am

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц вважає, що ЄС має продовжити дію санкцій проти Росії та посилити підтримку України.

Про це Шульц заявив у Брюсселі на засіданні Ради ЄС, передає УНІАН.

"Санкції довели, що вони є корисним інструментом, щоб повернути Росію за стіл переговорів. Зараз вони повинні залишатися", - сказав він.

Шульц нагадав, що ЄС уже продовжив до вересня заборону на в'їзд і заморожування активів 150 фізичних та 37 юридичних осіб, пов'язаних з підривом суверенітету і територіальної цілісності України.

"Третій пакет секторальних санкцій на ключові сектори російської економіки - енергетичний, фінансовий та ОПК - також має залишатися. Президент Туск, ви оголосили бажання ЄС навіть посилити санкції у разі подальшої ескалації", - підкреслив президент ЄП.

Він також закликав усі сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися досягнутих домовленостей: режиму припинення вогню, вивести російські війська і підтримувані Росією незаконні збройні формування і найманців, обмінятися усіма полоненими.

"Єдине реальне рішення - це політичне рішення", - переконаний Шульц.

Шульц також назвав гарною новиною, що ЄС "вистояв попри всі спроби його розколоти".

Раніше про своє рішення продовжити санкції проти Росії до кінця року оголосили президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram