ГоловнаСвіт

Лавров назвав вкиданням статтю Reuters про збитий "Боїнг"

Глава МЗС Росії звинуватив авторитетне ЗМІ в брехні

Лавров назвав вкиданням статтю Reuters про збитий "Боїнг"
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав статтю Reuters про те, що малайзійський "Боїнг" було збито бойовиками, схожою на вкидання.

"Те, що опублікувало агентство Reuters, дуже схоже на вкидання. Якісь свідки, які суперечать одне одному, висловлюють досить кумедні для будь-якого фахівця речі. Наприклад, якась ракета, яка виляє, ступені, що відокремлюються, синій стовп диму... Судячи з цих матеріалів, ці свідки примудрилися побачити катастрофу літака, перебуваючи за 25 кілометрів від цього місця, та ще й в умовах серйозної хмарності", - цитує Лаврова ТАСС.

Він зазначив, що у російських ЗМІ теж є свідки, які нібито підтверджують версію про те, що "Боїнг" було збито українським літаком.

"Є свідок, який працював на одному з військових аеродромів України та який теж заявив на камеру про те, що один військовий літак того дня вилітав на завдання і повернувся без однієї ракети. І це при тому, що українська влада багаторазово запевняла, що ніяких вильотів військових літаків цього дня не було. Ніхто на це не звертає уваги", - сказав Лавров.

Нагадаємо, 12 березня Reuters опублікувало статтю, в якій наводить слова чотирьох жителів села Червоний Жовтень (Сніжнянська міська рада) про те, що вони бачили політ ракети прямо над своїми головами перед тим, як було збито малайзійської "Боїнг".

Катастрофа лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти.

Голландські експерти підтвердили, що малайзійський "Боїнг" було збито. За їхніми даними, лайнер "зруйнувався в повітрі, ймовірно, як наслідок структурного ушкодження, викликаного влученням у нього великої кількості високоенергетичних об'єктів".

Відомство не виявило ознак технічної несправності літака або помилки екіпажу. Згідно зі звітом, фактичною причиною катастрофи був вплив зовнішнього фактора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram