ГоловнаСвіт

Лівійська авіація обстріляла захоплений повстанцями аеропорт Тріполі

У Марокко тривають переговори між міжнародно визнаним урядом Лівії і повстанцями

Лівійська авіація обстріляла захоплений повстанцями аеропорт Тріполі
архив
Фото: www.1news.az

Літаки ВПС Лівії обстріляли аеропорт Матіга в лівійській столиці Тріполі.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Унаслідок авіаудару пошкоджено злітно-посадкову смугу, про загиблих або постраждалих не повідомлялося. За словами представника аеропорту, пошкодження усунуть вже в четвер.

Як зазначає агентство, спочатку Матіга був військовим аеродромом, однак тепер він приймає і цивільні рейси у зв'язку із закриттям основного аеропорту Тріполі після важких боїв в цьому районі влітку 2014 року.

Після повалення і вбивства Муаммара Каддафі конкурентні угруповання бойовиків борються за контроль над лівійськими містами і нафтовими родовищами.

Наразі в Лівії є два уряди і два парламенти. Міжнародно визнаний уряд засідає в місті Тобрук. Ісламістський уряд контролює Тріполі.

Представник офіційного уряду заявив, що сьогоднішні авіаудари здійснені "в рамках боротьби з тероризмом і триватимуть, поки Лівію не звільнять від тероризму".

У четвер в Марокко мають розпочатися переговори між міжнародно визнаним урядом Лівії і повстанцями. Очікується, що делегати ворожих сторін під час мирних переговорів за підтримки ООН спробують вирішити кризу, створити уряд національної єдності і укласти угоди про припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram