ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Журналіст Кисельов і автор фільму про Крим стали "небажаними" персонами в Молдові

Напередодні в Кишиневі скасували презентацію російського фільму "Крым. Путь на Родину"

Журналіст Кисельов і автор фільму про Крим стали "небажаними" персонами в Молдові

Генерального директора агентства "Россия сегодня" Дмитра Кисельова і автора фільму "Крым. Путь на Родину" Андрія Кондрашова оголошено "небажаними" персонами в Молдові.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-секретаря МВС Молдови Аліну Мерліч.

"Це рішення ухвалило напередодні Бюро з міграції та притулку, яке регламентує перебування іноземних громадян на території Молдови. Рішення ухвалено за письмовим запитом, який надійшов у Бюро... Особи, яким заборонено в'їзд до Молдови, мають право звернутися до БМУ, щоб отримати всі необхідні роз'яснення", - сказала пані Мерліч.

Повідомляється, що напередодні в Кишиневі скасували презентацію російського фільму "Крым. Путь на Родину", в якій, за допомогою телемосту, планували участь Кондрашова і Кисельова.

Глава українського уряду Арсеній Яценюк заявляв, що Україна подасть позов до Гааги через висловлювання президента РФ Володимира Путіна щодо Криму.

Минулого вівторка президент Молдови, виступаючи на громадському телеканалі "Молдова-1", запропонував заборонити в'їзд до Молдови російським депутатам, які приїжджають з приватними візитами, без узгодження з офіційною молдовською владою. Він мотивував це тим, що вони "втручаються у внутрішні справи Молдови", - зокрема, займаються політичною агітацією в гагаузької автономії, де в неділю відбудуться вибори глави автономії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram