ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про зростання напруженості на Донбасі

В околицях Донецька бойовики застосовують артилерію і танки

Штаб АТО повідомив про зростання напруженості на Донбасі
Архив
Фото: EPA/UPG

У середу ситуація в зоні АТО характеризувалася збільшенням кількості збройних провокацій з боку бойовиків.

"Бойовики зухвало порушили Мінські домовленості. На донецькому напрямку злочинці вели вогонь з важкого озброєння, яке має бути відведено від лінії розмежування. Так, о 9.50, 11.25 і 16.25 бойовики завдали танкові удари по Авдіївці. Крім того, з цього ж населеного пункту об 11.50 і 16.00 вела вогонь ворожа артилерія. Позиції сил АТО поблизу шахти "Дутовка" об 11.50, 15.00 і 17.00 обстріляли з 122-міліметрових артилерійських систем, близько 14.00 - з танка. Також під вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів потрапили Опитне і Піски", - повідомляє прес-центр АТО.

На маріупольському напрямку проросійські найманці двічі зі стрілецької зброї та 120-міліметрових мінометів обстріляли опорний пункт військових у районі селища Широкине.

Поблизу Артемівська бойовики застосували стрілецьку зброю і гранатомети у напрямку селищ Лозове, Майорськ, Кірове.

На луганському напрямку від 6.00 до 19.00 обстрілів не зафіксовано.

Загалом протягом дня ворог 28 разів порушив режим припинення вогню: 5 разів застосовував 122-міліметрову артилерію, три рази міномети, чотири рази танки, 23 рази стрілецьку зброю і гранатомети.

Українські військовослужбовці зафіксували два прольоти БПЛА противника поблизу Маріуполя. Один безпілотник пролетів на висоті 1000 метрів в небі над Павлополем. Ще один безпілотник вів розвідку над Зорею.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні АТО загинув один військовий, ще п'ятеро отримали поранення. У понеділок на Донбасі загинули троє військових, ще п'ятеро були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram