ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії від початку року скоротили 127 тис. осіб

Під загрозою скорочення зараз перебувають ще 219 тис. росіян

У Росії від початку року скоротили 127 тис. осіб
архив
Фото: otveti.uol.ua

У Росії під скорочення штатів від початку року потрапили близько 127 тис. осіб.

Про це повідомив заступник міністра праці Сергій Вельмяйкін, інформує ТАСС.

За його словами, всі звільнені співробітники отримали належну їм компенсацію. "Завжди є спокуса вигнати працівника на вулицю без виплати йому відповідних гарантій і компенсацій. Ми це розуміємо, але ми не можемо це регулювати на 100%. Проте ми стежимо, чи немає в організаціях масового звільнення за власним бажанням", - додав Вельмяйкін.

Заступник голови мінпраці також сказав, що під загрозою скорочення зараз перебувають ще 219 тис. осіб. При цьому кількість вакансій на ринку праці сягає 1,1 млн. "У певний момент у нас із вами ці криві все одно зійдуться - рівень безробіття стане рівним навіть і кількості пропонованих вакансій, ось тоді буде важча ситуація", - попередив він.

За останніми даними міністерства праці та соціального захисту, кількість зареєстрованих безробітних у Росії сягнула 985 тис. осіб. За тиждень з 25 лютого по 4 березня цей показник збільшився на 0,7%.

23 січня на Давоському форумі перший віце-прем'єр Ігор Шувалов заявив, що Росії треба готуватися до зростання кількості незайнятих громадян. "Для багатьох нинішня ситуація не виглядає як шок, але це неправильне розуміння ситуації, - зазначив він. - Треба готуватися до того, що люди виходитимуть на ринок як безробітні, і їх слід адаптувати до нових умов".

Антикризовий план уряду Росії передбачає виділення 82 млрд рублів (близько $1,3 млрд) на боротьбу з безробіттям. 52,2 млрд (близько $836 млн) буде витрачено на "реалізацію додаткових заходів на ринку праці", у тому числі на навчання населення. Ще 30 млрд (близько $483 млн) - на виплати допомоги для безробітних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram