ГоловнаСвіт

Близько 90 поліцейських поранені під час протестів біля штаб-квартири ЄЦБ

Мітингувальники виступають проти політики жорсткої економіки в єврозоні.

Близько 90 поліцейських поранені під час протестів біля штаб-квартири ЄЦБ
Беспорядки возле штаб-квартиры ЕЦБ во Франкфурте, Германия
Фото: EPA/UPG

Близько 90 поліцейських отримали поранення під час протестів біля штаб-квартири Європейського центробанку (ЄЦБ) у Франкфурті-на-Майні (Німеччина), офіційне відкриття якої має відбутися сьогодні.

Про це повідомляє

агентство Рейтер з посиланням на місцеву поліцію.

Як повідомили агентство в поліції, в акції бере участь близько тисячі мітингувальників.

За даними правоохоронних органів, зафіксовано понад тисячу правопорушень, близько 350 людей затримано.

Представники ліворадикального руху "Блокупай" (названого так за мотивами американської акції Occupy Wall Street - "Захопи Уолл-стрит") також заявили про "численних постраждалих" серед демонстрантів у результаті використання поліцейськими водометів і гранат зі сльозогінним газом. Точних цифр поки що не називають. Представники "Блокупай" оцінюють число учасників акції в 10 тис. осіб, багато з них приїхали у фінансову столицю Німеччини з Європи.

За даними Рейтер, поліція застосувала водомети для того, щоб забезпечити вільний доступ у штаб-квартиру, де безпеку забезпечують співробітники правоохоронних органів. Незадовго до цього протестувальники прорвали оточення біля будівлі ЄЦБ.

"Ми протестуємо проти ЄЦБ як члена "трійки", яка, незважаючи на той факт, що не є демократично обраною, перешкоджає роботі грецького уряду. Ми хочемо припинення політики жорсткої економії", - заявив Ульріх Вілкен (Ulrich Wilken), один з організаторів протестної акції.

"Ми хочемо гучного, але мирного протесту", - наголосив він.

За словами правоохоронців, демонстранти жбурляють у них каміння, підпалили сім автомобілів, заблокували кілька вулиць охопленими полум'ям шинами.

Несанкціонована акція розпочалася рано-вранці. Узгоджені з владою демонстрація і мітинги ще не почалися. У місті повністю перекрито рух наземного транспорту, частково заблоковано роботу метрополітену, поїзди на вокзалах затримуються. Магазини та банки працюють за скороченим розкладом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram