ГоловнаПолітика

Рада відмовилася скасувати заборону російських серіалів

Автори законопроекту стверджують, що документ ухвалено з грубим порушенням вимог закону про регламент.

Рада відмовилася скасувати заборону російських серіалів
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада не підтримала проект постанови про скасування заборони фільмів російського виробництва.

За цей проект постанови проголосував 41 депутат за мінімально необхідних 226. Проти проголосували 194 нардепи.

Автори документа в пояснювальній записці стверджували, що законопроект ухвалено з грубим порушенням вимог закону "Про Регламент Верховної Ради України". При цьому, згідно з регламентом, рішення Ради можуть скасувати до підписання відповідного документа головою парламенту.

5 лютого під час ухвалення в цілому цього законопроекту депутати проголосували його з поправкою №28 авторства заступниці голови фракції "Народний Фронт" Вікторії Сюмар, згідно з якою заборона не поширюється на фільми, виготовлені до 1 січня 2014 року.

Перед голосуванням поправку зачитав лідер Радикальної партії Олег Ляшко під стенограму, але він не озвучив пункт про будь-які часові рамки. Депутати в коментарях журналістам не змогли однозначно відповісти, якою буде остаточна редакція закону.

Голова парламенту Володимир Гройсман пояснив журналістам затримку з підписанням цього законопроекту необхідністю дотримати процедуру розгляду скарг на можливі порушення під час його ухвалення, зокрема проекту постанови №1317-П, і пообіцяв підписати документ після розгляду його в сесійній залі.

Нагадаємо, 5 лютого Рада заборонила трансляцію фільмів із російською пропагандою. За відповідний законопроект №1317 проголосували 259 нардепів за 226 мінімально необхідних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram