ГоловнаСуспільствоВійна

До травня Міноборони демобілізує понад 35 тис. військових

В Україні починається демобілізація військовослужбовців, які відслужили один рік.

До травня Міноборони демобілізує понад 35 тис. військових
Фото: Виктория Матола

До 1 травня Міністерство оборони України має намір демобілізувати 35,3 тис. військовослужбовців.

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

"Відповідно до указу президента від 14 січня цього року "Про часткову мобілізацію", під час демобілізації в період з 18 березня по 1 травня 2015 року підлягають звільненню 35300 військовослужбовців. Це - захисники батьківщини, які були призвані на військову службу за мобілізації на особливий період, відповідно до указу президента України від 17 березня 2014 року №303 "Про часткову мобілізацію", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони нагадали, що під час наради з головами облдержадміністрацій 14 січня Петро Порошенко наголосив, що важливо підтримувати демобілізованих військовослужбовців-учасників АТО після їхнього повернення до мирного життя.

"Додому повертаються справжні герої, які першими кинулися захищати Батьківщину. Коли вони пішли, ми мали іншу країну, інші Збройні Сили й іншу якість підготовки. Ми повинні створити всі умови для українських героїв", - наголосив президент.

Він також звернув увагу місцевої влади на питання реєстрації та видачі посвідчень учасників АТО, повного або часткового їх звільнення від сплати комунальних послуг, забезпечення їх земельними ділянками. Окремо Порошенко зазначив, що необхідно врегулювати погашення фінансових зобов'язань учасників АТО. "Банківські установи повинні піти назустріч військовослужбовцям у вирішенні цих питань", - наголосив президент. Він також додав, що демобілізовані військовослужбовці повинні стати активними учасниками місцевого самоврядування.

Нагадаємо, весняний призов на строкову військову службу пройде у квітні-травні, осінній - у жовтні-листопаді. Кількість громадян, які підлягають призову, визначить Кабмін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram