ГоловнаЕкономікаДержава

Мінагрополітики ініціює приватизацію понад 250 держпідприємств

Ще 158 підприємств буде приватизовано після реорганізації

Мінагрополітики ініціює приватизацію понад 250 держпідприємств
Фото: minagro.gov.ua

Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціює приватизацію 254 підпорядкованих йому підприємств.

Про це повідомив на брифінгу міністр агрополітики Олексій Павленко, передає РБК-Україна.

"Попередня перевірка показала, що прибутковими є тільки 20% від загальної кількості всіх підприємств (які підпорядовані Мінагрополітики, - ред.), усі інші давно вилучені з реальної економіки - ці підприємства перебувають або на стадії ліквідації, або на стадії банкрутства, або перебувають у жахливих судах і збитки як таких. Я ініціював роздержавлення 254 підприємств, з них 101 підприємство ми ініціюємо на приватизацію через розпаювання, тому ми хочемо, щоб більш ніж 10 тис. членів трудових колективів отримали земельні паї та майнові права", - зазначив Павленко.

За його словами, ще 158 підприємств також буде приватизовано після реорганізації.

"Міністерство й надалі буде формувати політику, де ми не будемо наглядачем корупційних схем у держпідприємствах - ми будемо віддавати ці підприємства в управління колективам, приватним інвесторам", - зазначив Павленко.

За його словами, зараз у підпорядкуванні відомства - 571 підприємство.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив список об'єктів держвласності, які мають стратегічне значення. Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що приватизація не торкнеться тих структур, які представляють стратегічно важливе значення для безпеки та економіки країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram