ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мер Калінінграда нагадав журналістам про виправно-трудові табори

На думку калінінградського мера, за надмірну цікавість слід відправляти на Колиму

Мер Калінінграда нагадав журналістам про виправно-трудові табори
Фото: gff-lgi.spb.ru

Мер Калінінграда Олександр Ярошук під час наради, на якій обговорювалися проблеми зменшення санітарно-захисних зон, нагадав, що зайва цікавість може призвести до Магадана.

Про це пише "КП Калининград"

Ярошук, розповідаючи про скорочення території однієї з таких зон, зазначив, що там вже побудовано житло, і тепер 10 тис. осіб зможуть отримати прописку. Журналісти поцікавилися, хто давав дозвіл на будівництво на територіях, де це було заборонено.

"Ну хто ж за радянських часів що давав? Які зони? Про що ви говорите? Ви б поставили в радянський час це питання, і років 20 отримали б. Сиділи б зараз на Магадані зі своїми питаннями", - сказав Ярошук.

Минулого тижня представники ветеранських організацій Калінінграда запропонували залучати школярів до прибирання військових поховань. Меру Калінінграда ця ідея сподобалася. "Треба за кожною школою, за кожним класом закріпити могилу", - заявив тоді Ярошук.

Нагадаємо, в січні росіянам запропонували безкоштовну землю на Колимі.

Магаданська область відноситься до районів Крайньої Півночі. Регіон межує з Камчатським краєм на сході, з Якутією на заході, на півдні - з Хабаровським краєм, а на півночі - з Чукотським автономним округом.

Колима - розмовна назва регіону на Далекому Сході Росії, де в роки масових репресій (1932-1954) розташовувалися виправно-трудові табори з особливо важкими умовами життя і праці. Адміністративний центр Колими - місто Магадан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram