ГоловнаСвіт

У Єгипті суд засудив лідера "Братів-мусульман" до смертної кари

Лідера ісламістського руху і його соратників визнали винними у плануванні атак на державу

У Єгипті суд засудив лідера "Братів-мусульман" до смертної кари
Мухаммед Бади
Фото: EPA/UPG

Египетський суд засудив лідера ісламістського руху "Брати-мусульмани" Мухаммеда Баді (Mohamed Badie) і 13 його прихильників до смертної кари.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на власні джерела.

За даними агентства, 14 осіб визнано винними у плануванні атак на державу, розпалюванні заворушень, а також спробах підпалів поліцейських ділянок і церков.

У липні 2014 року Мухаммеда Баді і 14 його прихильників засудили до довічного терміну за організацію масових заворушень після повалення Мохаммеда Мурсі з посади президента країни.

Раніше Баді двічі засуджували до смерті у інших справах. Зокрема, його звинувачували у співучасті у вбивстві двох поліцейських і замаху на вбивство ще п'ятьох у серпні 2013 року.

Ісламістський рух "Брати-мусульмани" має політичний і громадський вплив у Тунісі, Лівії, Сирії. 25 грудня 2013 року уряд Єгипту, слідом за Саудівською Аравією, офіційно оголосив рух "Брати-мусульмани" терористичною організацією, заборонивши йому будь-яку діяльність і заморозивши всі його рахунки. У самому "Братстві" однак наполягають на тому, що рух є виключно мирним. У Йорданії "Брати мусульмани" стали основною опозиційною силою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram