ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі запропонували дозволити застосування зброї для захисту майна

Відповідно до російського законодавства, застосування зброї можливе, лише коли існує загроза для життя.

У Держдумі запропонували дозволити застосування зброї для захисту майна
Фото: obozrevatel.com

Депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Олексій Журавльов виступив із пропозицією дозволити росіянам використовувати зброю для будь-якого типу самооборони, зокрема для захисту здоров'я і власності.

Про це повідомляють "Известия".

Парламентарій має намір підготувати поправки до частини 2.1 статті 37 Кримінального кодексу "Необхідна оборона".

"Незважаючи на наявність зброї самооборони, законно застосувати її неможливо, крім випадків, коли такий захист буде зумовлений захистом власного життя", - розповів депутат. Він також додав, що кількість виправдувальних вироків людям, які застосували зброю для самооборони, порівняно невелика.

Згідно з чинним законодавством, застосування зброї можливе, лише коли існує загроза для життя. При цьому в Кримінальному кодексі не прописано можливості використовувати зброю для захисту здоров'я або власності.

З листопада 2014 року власники ліцензії отримали право носити зброю з метою самооборони.

Цивільною зброєю самооборони є вогнепальна гладкоствольна довгоствольна зброя (наприклад, мисливські рушниці), вогнепальна зброя обмеженого ураження (пістолети, револьвери і бесствольні вогнепальні пристрої) з травматичними, газовими або світло-звуковими патронами, пристрої, споряджені сльозогінними або подразливими речовинами, електрошокові пристрої й іскрові розрядники вітчизняного виробництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram