ГоловнаПолітика

США закликали Росію "припинити звірства" у Криму

За останній рік ситуація з правами людини в Криму різко погіршала, зазначили в Держдепі.

США закликали Росію "припинити звірства" у Криму
Фото: EPA/UPG

США закликали Росію "припинити звірства "проти жителів окупованого Криму і підкреслили, що санкції проти РФ продовжать, поки півострів не повернуть Україні.

Про це йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненому в понеділок, повідомляє Укрінформ.

"У нинішню річницю фіктивного "референдуму" в Криму, який відбувся з очевидним порушенням законодавства України та Конституції України, США знову засуджують це голосування, яке не було добровільним, прозорим чи демократичним", - йдеться в поширеному документі.

У Вашингтоні зазначили, що не визнали і ніколи не визнають спроби Росії анексувати Кримський півострів, закликавши російське керівництво припинити окупацію Криму.

"За останній рік ситуація з правами людини в Криму різко погіршилася, посилилися репресії проти національних і релігійних меншин, зокрема кримських татар, а також систематичні порушення основних свобод. Місцеві жителі затримувалися, допитувалися і зникали, а неурядові організації та незалежні ЗМІ були вигнані з півострова. Ці звірства неприйнятні, і ми закликаємо Росію припинити подальші зловживання", - підкреслили в Держдепі.

Цього тижня, коли Росія намагається виправдати своє цинічне і сплановане "звільнення" Криму, "ми підтверджуємо, що санкції, пов'язані з Кримом, будуть залишатися доти, поки триває ця окупація".

США продовжують підтримувати суверенітет України, територіальну цілісність і право на самовизначення, наголошено в документі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram