ГоловнаПолітика

Російська агресія становить загрозу для всього цивілізованого світу, - Сергєєв

Москва хоче відновити свою сферу впливу в Європі в дусі холодної війни, вважає постпред України в ООН

Російська агресія становить загрозу для всього цивілізованого світу, - Сергєєв
Юрий Сергеев, посол Украины в ООН

Як і у випадку з Кримом, на сході України Росія продовжує проводити брехливу політику, намагаючись повернути світ у часи холодної війни.

Про це заявив Постійний представник України при ООН посол Юрій Сергєєв в комюніке для преси, передає Укрінформ.

"Спровокована Росією криза - це не внутрішня справа України, не громадянська війна, не протест незадоволених громадян. Це агресія проти України, на суверенній території України", - підкреслив український дипломат.

За його словами, найближчою метою РФ є "відновлення політичного та економічного контролю над Україною, а також недопущення України до Європи і Європи в Україні". Посол підкреслив, що на цьому амбіції Москви не закінчуються і полягають у "відновленні" сфери впливу РФ у Європі в дусі холодної війни.

Підтримувані Росією воєнізовані формування продовжують дестабілізувати ситуацію у східних регіонах України, створюючи грунт для нового етапу військової агресії, підкреслив дипломат. "І знову, як це було у випадку з Кримом, Кремль продовжує заперечувати свою причетність і намагається все виставити як "громадянську війну" в Україні", - підкреслив він.

Сергєєв звернув увагу, що ситуація в Криму після окупації півострова тільки загострилася. "Ми є свідками тривожних тенденцій, включаючи випадки насильницьких зникнень, затримань, насильства, залякування, переслідування та жорстокого поводження з боку окупаційної влади", - підкреслив посол.

Він зазначив, що МЗС Росії у своїх публічних заявах не відкидає можливості розміщення ядерної зброї на території Криму. Крім того, Росія стверджує, що має законне право на це, зазначив Сергєєв.

"Йдеться не лише про Україну, а й про всіх нас, про наше майбутнє і майбутнє наших дітей", - звернувся український дипломат до міжнародного співтовариства. У цьому зв'язку він закликав забезпечити повернення до принципів міжнародного права, в тому числі у випадку з Кримом; домогтися повного виконання мінських домовленостей і застосувати проти агресора весь набір силових політичних та економічних інструментів, оскільки попередні зусилля не дали результатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram