ГоловнаПолітика

Німеччина обіцяє ратифікувати УА з Україною 26 березня

Свій візит до Німеччини напередодні ратифікації Порошенко вважає символічним

Німеччина обіцяє ратифікувати УА з Україною 26 березня

Німеччина ратифікує Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом 26 березня.

Про це заявив голова Бундестагу Норберт Ламмерт, з яким зустрівся Президент України Петро Порошенко в рамках візиту до Німеччини, повідомляє прес-служба Президента.

"Символічно, що мій візит відбувається напередодні ратифікації німецьким парламентом Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом", - сказав Порошенко.

Голова Бундестагу також наголосив на символічності і важливості ратифікації Угоди про Асоціацію України з ЄС, яка відбудеться в Бундестазі 26 березня.

Також Петро Порошенко і Норберт Ламмерт обговорили фінансове та економічне співробітництво між Україною та Німеччиною і підготовку до саміту "Східного партнерства" в Ризі, де Україна очікує рішення щодо запровадження з боку ЄС безвізового режиму для своїх громадян.

Крім того, співрозмовники визнали неприпустимою поведінку двох німецьких парламентаріїв, які на порушення норм міжнародного права відвідали окуповані території на Донбасі, пройшовши через кордон на неконтрольованій ділянці, що було використано російською пропагандою.

На цей час УА України з ЄС ратифікували 15 з 28 країн: Ірландія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Данія, Ірландія, Латвія, Литва, Мальта, Польща, Румунія, Словаччина, Хорватія, Швеція та Естонія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram