ГоловнаПолітика

Німеччина передасть Україні медобладнання для лікування бійців АТО

Німецькі лікарі погодилися забирати на лікування тих хворих, яким необхідна медична допомога за кордоном

Німеччина передасть Україні медобладнання для лікування бійців АТО

Німеччина підготувала для передачі українським медикам медобладнання для лікування поранених бійців АТО.

Про це сказала міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн після відвідування з Президентом України Петром Порошенком госпіталю Бундесверу в Берліні, передає Укрінформ.

"Учора (в неділю) в Київ полетіла група лікарів, щоб відібрати ще одну партію пацієнтів, які будуть проходить лікування тут, у госпіталі Бундесверу", - повідомила фон дер Ляйєн.

Вона зазначила, що німецькі лікарі лікували тяжкопоранених на Майдані і бійців АТО. Зараз, коли в Україні спостерігається гостра необхідність у медичному обладнанні, санітарних матеріалах, Німеччина надає їй таку допомогу. Ця партія допомоги надійде у військовий госпіталь у Запоріжжі. Допомога, конкретна і цілеспрямована, також буде обговорюватися з українськими лікарями і надалі, сказала міністр. Сторони домовилися продовжити діалог за різними напрямками співробітництва.

Петро Порошенко зазначив, що сторони домовилися налагодити регулярні поїздки німецьких лікарів з метою відбору тих хворих, яким необхідна якісна медична допомога за кордоном.

Він подякував співрозмовниці за те, що Німеччина в цілому і міністерство оборони зокрема роблять для підтримки України. За те, що герої Майдану і АТО отримали висококваліфіковану допомогу в берлінському військовому госпіталі.

Президент запевнив, що допомога не обмежиться тільки запорізьким госпіталем, її отримають й інші клініки, де професійні лікарі допомагатимуть українським колегам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram