ГоловнаПолітика

Іванчук подав у відставку з посади голови економічного комітету Ради (оновлено)

Усі звинувачення на свою адресу нардеп назвав безпідставними

Іванчук подав у відставку з посади голови економічного комітету Ради (оновлено)
Фото: Макс Левин

Народний депутат із фракції "Народний фронт" Андрій Іванчук написав заяву про звільнення з посади голови комітету Ради з питань економічної політики.

Про це він повідомив на погоджувальній раді у Верховній Раді.

"Усі ті безпідставні звинувачення, які останнім часом звучать на мою адресу... Я дуже поважаю цих нових патріотів України, які вміють писати, не вміючи читати. Тому я прийняв рішення, що я ніколи не дозволю нікому вчити себе любити Україну. Я прийняв рішення скласти повноваження голови комітету економічної політики", - сказав Іванчук і передав заяву спікерові парламенту Володимиру Гройсману.

Після цього він покинув засідання погоджувальної ради.

Іванчук зазначив, що вирішив звільнитися на знак протесту, оскільки "його постійно звинувачують у перешкоджанні ухваленню законопроектів в інтересах губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського".

Голова парламенту Володимир Гройсман заявив, що заяву депутата розглянуть згідно з регламентом.

Оновлення. Крім того, Іванчук заявив, що вимагає цього тижня внести зміни до закону України "Про акціонерні товариства".

"Верховна Рада і депутати повинні працювати в інтересах українського народу й Української держави, а не окремих бізнес-груп. Тому принципово важливим вважаю прийняття цього пленарного тижня законопроекту зі змінами до Закону України "Про акціонерні товариства" №2273. Цей закон дасть можливість повернути контроль держави і виплату дивідендів у тих компаніях, де власником 50 і більше відсотків акцій є держава. Під час голосування за нібито аналогічний законопроект №1310 я як голова Комітету з питань економічної політики попереджав, що цей закон не працюватиме і не дозволить державі повернути контроль над державними підприємствами", - заявив Іванчук.Нагадаємо, раніше Іванчук прокоментував чутки про своє призначення головою Антимонопольного комітету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram