ГоловнаСвіт

У НАТО відмовилися втручатися в конфлікт на Донбасі

Столтенберг: "Найголовніше зараз - дотримання мінських домовленостей"

У НАТО відмовилися втручатися в конфлікт на Донбасі
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

НАТО не збирається втручатися в конфлікт на Донбасі, оскільки Україна не входить в зону відповідальності Північноатлантичного альянсу.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю телеканалу Sky News.

"Україна не член НАТО, і в цьому полягає різниця, оскільки гарантії безпеки поширюються на членів альянсу", - підкреслив він. При цьому Столтенберг підкреслив, що НАТО відповідає за захист своїх союзників, "проте ніхто з них не зазнає атак".

За словами генсека, альянс надає Києву серйозну політичну підтримку, оскільки "НАТО не поважає і не приймає того, що робить Росія в Україні". Столтенберг також додав, що "найголовніше зараз - дотримання мінських домовленостей".

Нагадаємо, 11 березня Столтенберг підтвердив постачання Росією озброєння на Донбас.

Також нагадаємо, що 12 лютого за підсумками переговорів "нормандської четвірки" в Мінську було ухвалено комплекс заходів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Підписана угода передбачає повне припинення вогню з 15 лютого, а також відведення сторонами важкого озброєння із зони бойових дій і моніторинг ОБСЄ за дотриманням перемир'я. Незважаючи на оголошене перемир'я, сепаратисти продовжують порушувати його умови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram