ГоловнаПолітика

До Савченко не пустили українських лікарів

Питання відновлення голодування стає критичним, вважає захист

До Савченко не пустили українських лікарів
Фото: EPA/UPG

До депутата Верховної Ради Надії Савченко, незважаючи на домовленості, досі не можуть потрапити українські медпрацівники. Про це повідомили адвокати Савченко Марк Фейгін і Микола Полозов.

"Приїхали до в'язниці, українські медики сидять в машині від ранку. Не пустили, одним словом. Хоча обіцяли. Можу припустити, що Кремль "дав задню" щодо українських медиків, оскільки злякався реально показати критичний стан Савченко", - написав Фейгін у твіттері.

Раніше він заявив, що якщо українські лікарі сьогодні встановлять у Савченко захворювання, що підпадають під ст. 110 КПК РФ (скасування або зміна запобіжного заходу), то захист клопотатиме з цього питання.

"Тепер до понеділка не буде інформації про стан Надії, і питання відновлення голодування 16-го стає критичним. Медики могли відмовити", - написав адвокат.

Ще один адвокат Надії Савченко Микола Полозов припускає, що українських медиків не пускають до Савченко через погіршення стану її здоров'я - гострий панкреатит. Про це він повідомив у своєму твіттері.

Нагадаємо, Савченко перебуває в російському СІЗО з літа 2014 року. У грудні вона оголосила голодування. 5 березня адвокати повідомили, що вона вирішила частково призупинити голодування, яке тривало понад 80 днів. Льотчиця попросила розробити їй збалансоване харчування і зажадала, щоб це зробили українські лікарі. Міністерство охорони здоров'я України визначило трьох лікарів для проведення її обстеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram