ГоловнаПолітика
Спецтема
Россия

РФ почала військові навчання в Криму і на Кавказі

Задіяно понад 8000 військових і 1500 одиниць техніки.

РФ почала військові навчання в Криму і на Кавказі
Архив
Фото: EPA/UPG

ЗС РФ проводять навчання на півдні і сході країни та за її межами: в анексованому Криму, Вірменії, Південній Осетії й Абхазії. У Південному окрузі задіяно понад 8000 військових і 1500 одиниць техніки.

Як повідомляє Deutsche Welle, в Південному військовому окрузі (ПВО) у четвер, 12 березня, почалися польові виходи ракетних військ і артилерії. Навчання проходять на 19 полігонах, розташованих у Південному, Північно-Кавказькому федеральних округах і на території анексованого Криму. Як сказано в повідомленні прес-служби ПВО, артилеристи мотострілецьких бригад, з'єднань і військових частин берегових військ будуть "протягом місяця вдосконалювати навички та бойове злагодження підрозділів" на російських військових базах у Вірменії, Південній Осетії й Абхазії.

У навчаннях візьмуть участь більш ніж 8000 артилеристів, а також будуть задіяні понад півтори тисячі одиниць озброєння, в тому числі нове самохідне артилерійське озброєння "Хоста" і реактивні системи залпового вогню "Торнадо-Г". У рамках навчань кораблі Чорноморського флоту, який базується на анексованому Росією українському півострові Крим, зокрема, відпрацьовують ракетні удари по угрупованню умовного противника.

У березні масштабні навчання артилерії збройних сил РФ проходять також у Східному військовому окрузі (СВО). Зокрема, в республіці Бурятія підрозділи електронної боротьби в рамках масштабного навчання військ протиповітряної оборони (ППО) застосують нові комплекси і станції, повідомляє прес-служба СВО 12 березня.

Російські ЗС часто проводять великі навчання, однак, як правило, тільки в окремому регіоні та з чітко обмеженими тренувальними цілями, зазначає інформагентство AFP. Раніше, після відправки в країни Балтії солдатів США, в Кремлі звинуватили Вашингтон у "спробі тиску" і попередили про відповідну реакцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram