ГоловнаПолітика

РНБО підтримала особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу

Для реалізації цього рішення буде прийнято відповідну постанову Ради і внесено зміни в закон

РНБО підтримала особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу

Рада національної безпеки і оборони визначила межі районів Донецької та Луганської областей з особливим режимом місцевого самоврядування згідно з мінськими домовленостями.

Про це після засідання РНБО сказав перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль.

"РНБО підтримала рішення про визначення меж окремих районів, де запроваджується особливий режим місцевого самоврядування відповідно до закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей" по лінії розмежування, визначеної мінськими домовленостями від 19 вересня 2014 року", - сказав він.

Для реалізації цього рішення буде прийнято відповідну постанову Верховної Ради і внесено зміни в закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей".

"Особливий порядок місцевого самоврядування не вводитиметься на територіях, які були захоплені бойовиками вже після підписання мінських домовленостей 19 вересня 2014 року, а також у всіх населених пунктах уздовж лінії розмежування, які контролюються українською стороною", - підкреслив Коваль.

Він зазначив, що Україна неухильно дотримується мінських домовленостей і вимагає надання доказів того, що бойовики їх також дотримуються.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО від 18 лютого 2015 року "Про додаткові заходи щодо зміцнення національної безпеки України", яким, зокрема, затверджується положення про Воєнний кабінет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram