ГоловнаПолітика

Порошенко затвердив план будівництва фортифікаційних споруд

Президент розповів членам РНБО про зміцнення обороноздатності України

Порошенко затвердив план будівництва фортифікаційних споруд
Фото: facebook.com/petroporoshenko/

Президент Петро Порошенко затвердив план будівництва фортифікаційних споруд.

Про це він заявив під час засідання Ради національної безпеки і оборони, передає прес-служба Президента.

Повідомляється, що узгоджено порядок будівництва з відповідним визначенням підрядників і відповідальних в обласних державних адміністраціях, які відповідають за кожну ділянку на лінії зіткнення і за фінансування цих робіт.

Порошенко на засіданні заявив, що Україна неухильно виконує Мінські домовленості. "Хочу підкреслити, що Україна неухильно дотримується всіх взятих на себе зобов'язань - ми припинили вогонь", - заявив він.

Однак, підкреслив Президент, українські військовослужбовці мають можливість оборонятися і в разі необхідності завдають удар у відповідь на агресію. "Припинення вогню не означає, що ми не відкриваємо вогонь у відповідь. Відповідні накази, права і повноваження в українських частин і підрозділів є, і їм є чим захищатися", - підкреслив Президент.

Разом з тим глава держави зазначив, що паралельно з виконанням домовленостей Україна посилює свої позиції, нарощує обороноздатність. "Ми ведемо два паралельні процеси: перший процес - ми неухильно виконуємо вимоги Мінського меморандуму. Процес другий - ми активно і рішуче нарощуємо бойовий потенціал наших Збройних сил", - заявив Порошенко.

Президент поінформував присутніх членів РНБО про результати переговорів з партнерами України щодо допомоги у відновленні боєздатності, зокрема, про рішення США надати Україні нелетальну допомогу у сфері безпеки. "Ми будемо озброєні тактичними безпілотниками, додатково постачають станції радіоелектронної та контрбатарейної боротьби. Зараз відновлені тренування і підготовка українських військових, у тому числі із залученням наших партнерів з кількох країн НАТО", - зазначив Президент.

Порошенко також нагадав, що, згідно з домовленостями, після завершення відведення важкої техніки мають бути звільнені всі заручники: "Через вісім днів, коли закінчується термін відведення техніки, протягом чотирьох днів мають бути звільнені всі заручники, які незаконно утримуються бойовиками".

"Наша позиція, і тут Україну підтримують усі наші партнери - і США, і Євросоюз, ми наголошуємо і наполягаємо на тому, щоб були звільнені і заручники, які незаконно утримуються в Російській Федерації. Йдеться про Сенцова, Савченко та інших представників України", - заявив глава держави.

Нагадаємо, будівництво фортифікаційних споруд на Донбасі, які мають стримати прорив противника, почалося восени 2014 року за дорученням Президента. У січні повідомлялося, що перші дві лінії оборонних укріплень уже готові, а третю будують на адміністративному кордоні Донецької та Луганської областей з рештою України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram