ГоловнаПолітика

Яценюк зажадав почати конфіскацію арештованих грошей Януковича

Прем'єр планує направити майно "Сім'ї" на реформи

Яценюк зажадав почати конфіскацію арештованих грошей Януковича
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав органи прокуратури розпочати процедуру конфіскації грошей, які належали оточенню колишнього президента Віктора Януковича і були арештовані.

Таку заяву він зробив під час подання звіту про перші 100 днів роботи Кабміну.

"Уряд через Державну службу фінансового моніторингу арештував 1,4 млрд доларів США, які належали оточенню Віктора Януковича. Ці кошти арештовані вже впродовж півроку. Ми публічно звернулися до органів прокуратури з тим, щоб невідкладно перейти від стадії арешту до стадії конфіскації цих активів", - сказав прем'єр.

На думку Яценюка, ці кошти допоможуть Україні з проведенням реформ.

Нагадаємо, Держфінмоніторинг раніше повідомив, що в рамках фінансових розслідувань виявлено фінансові операції 44 компаній-нерезидентів, зареєстрованих на Кіпрі, в Панамі, у Великобританії, Белізі, на Сейшелах, в Австрії, пов'язані з Януковичем і його найближчим оточенням. Загальна сума заблокованих коштів на рахунках 44 компаній нерезидентів, підконтрольних "сім'ї Януковича", становила 1,42 млрд доларів США, у тому числі на території України - 1,37 млрд доларів США, за кордоном - 49,51 млн доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram