ГоловнаСуспільствоВійна

Суд Сімферополя визнав прапор України забороненою символікою

Активіст проукраїнського мітингу отримав 40 годин громадських робіт, а організатора звільнили з роботи.

Суд Сімферополя визнав прапор України забороненою символікою
Фото: president.gov.ua

Залізничний районний суд Сімферополя засудив одного з учасників акції до дня народження Тараса Шевченка Вільдара Шукурджієва до 40 годин громадських робіт.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Суд визнав активіста винуватим у використанні забороненої символіки, не зазначеної в заявці на проведення мітингу (він тримав у руках прапор України). Засідання тривало кілька годин. Журналістів до зали не пустили.

"Оскаржувати рішення суду я не буду. Суддя насправді призначила максимально м'яке покарання з можливих", - сказав Шукурджієв.

Організатора акції Леоніда Кузьміна звільнили із сімферопольської школи, де він працював учителем історії. Як повідомляє видання Крым.Реалии, адміністрація школи звільнила викладача за "невідповідність займаній посаді".

"Я поки що не знаю, чи буду оскаржувати це рішення. Я поки що в роздумах", - заявив Кузьмін.

Нагадаємо, Леоніда Кузьміна, Вільдара Шукурджієва й Олександра Кравченка затримали 9 березня після акції в парку Гагаріна в Сімферополі з нагоди 201-ї річниці з дня народження українського письменника Тараса Шевченка. Формально їх звинуватили в порушенні встановленого порядку організації чи проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування (п. 2 ст. 20) Кодексу про адміністративні правопорушення РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram