ГоловнаПолітика

Кремлеботам наказали просувати "український слід" в убивстві Нємцова

Оприлюднено список 500 тролів з Ольгиного

Кремлеботам наказали просувати "український слід" в убивстві Нємцова
Логово троллей в Ольгино
Фото: novayagazeta.ru

Російська "Новая газета" розслідувала, які завдання після вбивства Бориса Нємцова отримало "лігво тролів", офіс котрих розташовано в петербурзькому районі Ольгине.

Після першого розслідування газети півтора року тому назва "Ольгине" стала загальною назвою в російському сегменті Інтернету. У тій статті йшлося про те, що спеціально дібрані люди в три зміни публікували в коментарях до різних статей проурядові пости й репліки, отримуючи за це помірну плату.

Як сказано в учорашній статті "Новой газеты", після вбивства кремлеботи отримали інструкції просувати тези про те, що смерть Нємцова вигідна опозиції, а не владі, що українські діячі можуть бути причетні до смерті опозиціонера і що Захід намагається використовувати вбивство Нємцова як привід тиску на РФ.

"Техзавдання №3... Основна ідея: формуємо думку про те, що українські діячі можуть бути причетні до смерті російського опозиціонера. Висновок: українська влада не спростовує зв'язку з убитим російським опозиціонером. Порошенко заявив, що Нємцов, який, до слова, практично не потрапляв у ЗМІ, є містком між Україною і Росією, і тепер його немає. Це може говорити про те, що відносини країн поліпшуватися не будуть. Цілком імовірно, що смерть Нємцова була невипадковою в умовах досягнення мінських домовленостей і можливого поліпшення співпраці України та Росії. Тепер же Росія знову стала країною, до якої Захід проявляє негатив. Це очевидна провокація, спрямована на сплеск невдоволення представників опозиції, які почнуть закликати до мітингів і ходи з метою скинення влади", - йдеться в оприлюдненому темнику.

Газета також оприлюднила список нікнеймів 500 прокремлівських тролів у "Живому Журналі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram