ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив обмеження пенсій працюючим пенсіонерам

Закон набуде чинності 1 квітня

Порошенко схвалив обмеження пенсій працюючим пенсіонерам
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, що обмежує до 1 січня 2016 року на період роботи тим пенсіонерам, пенсія яких становить понад 1,5 встановленого для осіб, що втратили працездатність, прожиткового мінімуму (1423 гривні), виплату пенсій 85%.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Раніше міністр соціальної політики Павло Розенко повідомив, що після звільнення з роботи за бажанням особи їй буде відновлено той розмір пенсії, який був обмежений на період роботи.

Розенко також повідомив, що пенсії будуть обмежені для працюючих суддів і державних службовців, також для суддів буде встановлено максимальний розмір пенсій у розмірі 10 мінімальних пенсій за віком, як для інших пенсіонерів.

При цьому міністр підкреслив, що пенсії не будуть обмежуватися для інвалідів 1-ї, 2-ї і 3-ї груп, учасників бойових дій, у тому числі антитерористичної операції, членів сімей загиблих учасників бойових дій.

Також протягом особливого періоду обмеження не будуть застосовуватися щодо пенсій, щомісячних довічних грошових виплат для тих, що проходять військову службу, або рядового і начальницького складу силових відомств.

У запропонованій урядом редакції законопроекту пропонувалося ввести поетапне підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок, збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію, та страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років.

Закон набуде чинності 1 квітня.

Нагадаємо, 2 березня Верховна Рада до 1 січня 2016 року на 85% обмежила пенсії тим пенсіонерам, які отримували більш як 1423 гривні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram