ГоловнаПолітика

ГПУ повідомила про підозру колишньому секретареві Лічильної комісії Ради

Печерський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою

ГПУ повідомила про підозру колишньому секретареві Лічильної комісії Ради
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура під час досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом організації і проведення голосування у Верховній Раді за так звані "диктаторські" закони 16 січня, повідомила про підозру колишньому народному депутатові України і секретареві Лічильної комісії парламенту.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

Екс-нардепа підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

"Зазначений народний депутат був секретарем Лічильної комісії Верховної Ради України і спільно з іншими членами підписав протокол лічильної комісії, яким фактично надали статус офіційного документа цим законам. У слідства є підстави вважати, що зазначені закони практично не були проголосовані", - йдеться в повідомленні.

Також у ГПУ зазначили, що у вівторок, 10 березня, Печерський районний суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті ВР, секретарем Лічильної комісії ВР 7 скликання був Сергій Гордієнко (КПУ).

Нагадаємо, 16 січня 2014 року в той час провладні фракції прийняли "в ручному режимі" низку законів, які обмежували конституційні права і свободи громадян. Зокрема, ВР посилила обмеження на проведення масових акцій, амністувала співробітників спецпідрозділу МВС "Беркут", які били мирних демонстрантів, ввела відповідальність за наклеп і жорстко регламентувала діяльність ЗМІ. 28 лютого, після втечі Віктора Януковича і розстрілу на Інститутській, Верховна Рада скасувала ці закони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram