ГоловнаПолітика

Аваков анонсував допит Богословської (оновлено)

Двоє чоловіків, наближених до екс-нардепа, побили євромайданівця

Аваков анонсував допит Богословської (оновлено)
Инна Богословская
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що колишнього нардепа Інну Богословську допитають в рамках кримінального провадження про побиття харківського євромайданівця Василя Рябка.

"Справа про побиття фан-клубом Інни Б. координатора харківського Євромайдану Василя Рябка дійсно знаходиться у провадженні МВС. І правда в тому, що до мене звернулися з відкритим листом Сергій Жадан, Ірена Карпа, Борис Захаров та інші громадські діячі з вимогою якнайшвидшого незалежного розслідування справи. І висновки розслідування будуть! Незалежно від істерики дами, що втекла "вчасно" від Януковича. Її викличуть до слідчого для надання свідчень - і скаже про все чисту правду, якщо є що сказати", - написав міністр у фейсбуці.

Таким чином міністр відреагував на блог Богословської, в якому вона назвала брехнею інформацію про побиття Рябка її охороною.

Як повідомляє ГУ МВС у Харківській області, міліція встановила осіб, які побили Рябка. Це 45-річний і 21-річний харків'яни, які часто з'являються на заходах з Богословською.

Наголошується, що інцидент стався 22 лютого близько 18:40 в одному з офісних центрів на вулиці Іванова. Під час прес-конференції між чоловіками виникла словесна суперечка, яка після закінчення заходу переросла в бійку.

Зараз Василь Рябко перебуває в лікарні. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, напередодні група українських діячів культури і правозахисників (Ірена Карпа, Олег Михайлюта та Олександр Сидоренко з ТНМК, Олег Скрипка та інші) зажадали від Авакова розслідувати побиття Рябка, який також є лідером групи "Папа Карло". За їхніми даними, Рябко отримав численні переломи лицьових кісток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram